ΗΓΟ

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Δ ΕΘΝΙΚΗ-ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥΣ- ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ



Αρκετές λεπτομέρειες των σκέψεων και προτάσεων που αναμένεται να καταθέσει στη Γ.Σ. της ΕΠΟ ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Δ΄ εθνικής, Γιώργος Σαρρής, αναφέρει στην  εφημερίδα "ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ" ο συνάδελφος Ευτύχης Μαθιουδάκης, σε δημοσίευμά του.
Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:
 
Τα σενάρια για άνοδο και υποβιβασμό

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου, Γιώργος Σαρρής, μιλώντας για το θέμα της ανόδου και του υποβιβασμού των ομάδων στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2011-12, τόνισε τα εξής: «Αν οι όμιλοι είναι 10 και δεν έχουμε παραιτήσεις ομάδων, τότε οι πρωταθλητές από κάθε γκρουπ θα δώσουν αγώνα μπαράζ και πέντε από αυτούς θα σφραγίσουν το εισιτήριο για τη Football League 2. Στο θέμα του υποβιβασμού αν δεν υπάρξει μείωση των σωματείων, τότε οχτώ ομάδες από κάθε όμιλο θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία (σύνολο 80). Από τα τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ όλης της χώρα οι 56 πρωταθλητές (53 από τις ισάριθμες Ενώσεις και οι δευτεραθλητές από την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη) θα παίξουν αγώνες μπαράζ σε ουδέτερα γήπεδα και οι 28 θα ανέλθουν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
 
Πρόταση για δύο «μικρούς»

Στο μεταξύ η Επιτροπή Πρωταθλήματος θα εισηγηθεί στη γενική συνέλευση των Ενώσεων (22 Ιουλίου) να μειωθούν σε δύο οι «μικροί» στο νέο πρωτάθλημα, από τέσσερις που ήταν την προηγούμενη σεζόν. Οι παίκτες αυτοί θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στον διεξαγόμενο αγώνα συνεχώς και καθ' όλη την διάρκειά του. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2011-12 εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία οι γεννηθέντες την 1.1.1991 και εντεύθεν. Η Επιτροπή οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση επειδή οι μικρές επαρχιακές Ενώσεις δεν μπορούν να βρουν εύκολα παίκτες κάτω των 20 ετών, αλλά και για να προφυλάξει τα σωματεία από τα υπέρογκα ποσά που δαπανούνται για μεταγραφές νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.
 
Παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής

Στο μεταξύ η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα θα παραταθεί μέχρι την Παρασκευή 5 Αυγούστου (αρχικά η προθεσμία έληγε την Παρασκευή 29 Ιουλίου), επειδή η συνέλευση της ΕΠΟ θα γίνει στις 22 Ιουλίου και μετά την ημερομηνία αυτή θα παρθούν οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της κατηγορίας. Η δήλωση υποβάλλεται σε ειδικό έντυπο που στέλνεται στις ομάδες με φροντίδα της ΕΠΟ και πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από σχετικό παράβολο που ορίζεται σε 500 ευρώ (τραπεζική ή ταχυδρομική επιταγή, ή κατάθεση στο ταμείο της Ομοσπονδίας). Ταυτόχρονα με τη δήλωση συμμετοχής τα σωματεία θα πρέπει να προσκομίσουν και βεβαίωση του λογιστηρίου της ΕΠΟ περί μη οφειλής τους, καθώς και αντίστοιχη βεβαίωση της Ένωσης από την οποία προέρχονται. Μόλις οι ομάδες υποβάλλουν τις δηλώσεις συμμετοχής, τότε η Επιτροπή θα έχει μία εικόνα για τον ακριβή αριθμό των σωματείων που θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα και στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου θα προχωρήσει στον καταρτισμό των ομίλων.  

Σέντρα στις 25 Σεπτεμβρίου


Αν όλα πάνε καλά, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Την πρώτη αγωνιστική τα παιχνίδια θα αρχίσουν στις 16.00, ενώ από τις 24 Οκτωβρίου οι αγώνες θα ξεκινούν μία ώρα νωρίτερα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes