ΗΓΟ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Β.ΔΗΜΑΡΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ"




Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ πού κυκλοφόρησε την  Τετάρτη έδωσε ο Πρόεδρος του Ερμή Ερμιόνης Βαγγέλης Δημαράκης σχετικά με την συνένωση των ομάδων του Δήμου Ερμιονίδας.Για όσους  φιλάθλους της Ερμιονίδας πραγματικά ενδειαφέρονται να γίνει η συνένοση αξίζει να την διαβάσουν. Οπως είχαμε υποσχεθεί  σήμερα Σαββάτο θα αναρτήσουμε την συνέντευξη. 
Επίσης εδώ να σας ενημερώσουμε ότι αναφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ερμή έκανε και ένα από τα μεγαλύτερα site πού ασχολούνται με το ποδόσφαιρο το onesport.gr τού οποίου είμαστε συνεργάτες. Για να διαβάστε τε πατήστε ΕΔΩ

Το μεγάλο εγχείρημα της δημιουργίας μιας μεγάλης ομάδας της Ερμιονίδας έχει ήδη πάρει το δρόμο του και η πρωτοβουλία αντιμετωπίζεται θετικά. Σ' αυτή τη φάση, ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, αν και δεν έχει οργανωμένο αθλητικό τμήμα, νοιώσαμε πως πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση με τον Πρόεδρο του Ερμή Ερμιόνης και ένα εκ των πρωτεργατών της ενωτικής κίνησης κ. Βαγγέλη Β.Δημαράκη, για να ενημερωθεί ο κόσμος του ενιαίου, πλέον, Δήμου για το όλο θέμα.

Γιώργος Ν. Μουστοϊρας
.........................

Γ.Μ.: Πώς και ποιοι αποφασίσατε να προχωρήσετε σε πρωτοβουλίες για τη συνένωση των ομάδων της Ερμιονίδας; Ποιο ήταν το σκεπτικό σας;
Β.Δ.: Ήταν ένα όνειρο για κάποιους από εμάς πολύ παλιό. Έτσι σαν Δ.Σ. του Ερμή επισκεφτήκαμε προεκλογικά τους υποψήφιους δημάρχους κ. Δ. Σφυρή και κ. Δ. Καμιζή και τους ενημερώσαμε ότι το
Μάρτιο του 2011 (για να έχει 3 μήνες καιρό η δημοτική αρχή) θα ξεκινήσουμε μια συζήτηση για ένωση των ποδοσφαιρικών συμβουλών της Ερμιονίδας. Έτσι εξασφαλίσαμε την συναίνεση και την βοήθεια των πολιτικών φορέων του ενιαίου δήμου μας.
Γ.Μ.: Πότε κάνατε τις πρώτες κινήσεις και ποιες ήσαν αυτές;
Β.Δ.: Τον Μάρτιο, λοιπόν, καλέσαμε τα ποδοσφαιρικά συμβούλια της επαρχίας σε μια πρώτη συζήτηση. Η ανταπόκριση ήταν πολύ καλή και προχωρήσαμε σε επόμενες συναντήσεις. Δημιουργήσαμε μια επιτροπή, αποτελούμενη από τους πρόεδρους των ενδιαφερόμενων σωματείων και τον πρόεδρο των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών κ. Μπάμπη Κατσιάβελα, η οποία έτρεξε "τα πράγματα".
Γ.Μ.: Μπορείτε να μας δώσετε ιεραρχικά τους στόχους της όλης ενέργειας;
Β.Δ.: Το βασικό σκεπτικό ήταν ότι η σημερινή κατάσταση είναι αδιέξοδη και η αλλαγή πλεύσης μονόδρομος. Στόχος πρέπει να είναι η αξιοποίηση του εμψύχου δυναμικού της επαρχίας, αθλητικού και παραγοντικού, ώστε να μειωθεί η οικονομική αιμορραγία προς ξένους αθλητές, η όποια δεν προσφέρει ως τώρα τίποτα. θα στηρίξουμε, λοιπόν, την προσπάθεια σε μια βάση υποδομής, αξιοποιώντας μια άριστα οργανωμένη Ακαδημία και δυο ομάδες υποδομής, οι οποίες θα εμπλουτίζουν με έμψυχο δυναμικό την πρώτη ομάδα, την «Αθλητική Ένωση Ερμιονίδας Ερμής». Στόχος αυτής της ομάδας θα είναι να πρωταγωνιστεί.
Γ.Μ.: Πέραν του στενού  αθλητικού  σχεδιασμού, τι ρόλο μπορεί να παίξει η κίνηση αυτή στην κοινωνία της Ερμιονίδας;
Β.Δ.: Νομίζω ότι μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει την φίλαθλη κοινωνία μας να απολαύσει ποιοτικότερο ποδόσφαιρο και κυρίως θα δώσει στα νέα παιδιά, μέσω της συμμετοχής τους  στον οργανωμένο αθλητισμό, τα εφόδια εκείνα που θα συμπληρώσουν εποικοδομητικά την παιδεία τους, την εκπαίδευση τους. Τέλος, ίσως καταλήξει ένα εργαλείο προβολής για τον δήμο μας και δείξει σε όλους μας π μπορεί να επιτύχει ο Έλληνας αν εφαρμόσει το "η ισχύς εν τη ενώσει» σαν κεντρική ιδέα στον καθημερινό του στίβο, σε οποιοδήποτε τομέα.
Γ.Μ.; Νοιώσατε πως οι τοπικές κοινωνίες είναι έτοιμες να δεχτούν και
να αγκαλιάσουν το εγχείρημα
Β.Δ.: Νοιώθω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη να αγκαλιάσει το εγχείρημα μας αλλά και άλλα τέτοια καινούργια εγχειρήματα που θα αλλάξουν τον βηματισμό μας προς το μέλλον, που όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι μας περιμένει ιδιαιτέρως απαιτητικό.
 Γ.Μ.: Τι ενέργειες έχουν γίνει ως τώρα και τι αποφάσεις έχουν παρθεί;
Β.Δ.: Έως τώρα έχουμε τις αποφάσεις των Δ.Σ. των ομάδων του Ερμή Ερμιόνης, ΑΕΚ Κρανιδίου και Πορτοχελιακού, που αποφάσισαν την συνεργασία.
Γ.Μ.: Ποια βήματα πρόκειται να ακολουθήσουν;
Β.Δ.: Αναμένουμε, μετά την εγγραφή μελών από όλη την επαρχία, που ήδη γίνεται, την τελική Γενική Συνέλευση προς τα τέλη Μαΐου, όπου θα προκύψει το καινούριο Δ.Σ., που θα αποτελείται από μέλη
όλων των εμπλεκόμενων ομάδων.
Γ.Μ.: Στην όλη αυτή πρωτοβουλία καθοριστικό ρόλο θα παίξει, φυσικά, το οικονομικό. Έχετε σκεφτεί πώς θα το αντιμετωπίσετε;
Β.Δ.: Πιστεύω ότι το «κλειδί» για την λύση των οικονομικών αλλά και λοιπών προβλημάτων είναι η ευρεία συμμέτοχη του κόσμου στο εγχείρημα. Βάση σε ένα τέτοιο οικοδόμημα είναι ο φίλαθλος κόσμος και δουλειά μας είναι να τον φέρουμε κοντά μας. Αν όλοι αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια δεν έχω αμφιβολίες για την επιτυχία μας σε βάθος χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes