ΗΓΟ

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2012-13 =========Έξη όμιλοι από 16 ομάδες στην Δ Εθνική κατηγορία!


Στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ, αποφασίστηκε η τελική πρόταση, για την μορφή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013.
Όπως αποκάλυψε πρώτος ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ρεθύμνου, HXOS FM, το πρωτάθλημα της Γ και της Δ Εθνικής το 2011-12 θα διεξαχθεί ως έχει. Δηλαδή η Football League 2 θα έχει δύο ομίλους των 16-17 ομάδων, ενώ στη Δ Εθνική θα παραμείνουν οι δέκα όμιλοι με 14 ομάδες έκαστος. Και παρά τις πληροφορίες που διέρρεαν, δεν θα ενοποιηθεί το πρωτάθλημα της Γ με τη Δ Εθνική το 2012-13. Οι δύο κατηγορίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν, απλά σταδιακά θα μειώνονται οι ομάδες που θα συμμετέχουν.
Το 2012-13 η Δ Εθνική θα έχει έξι ομίλους των 16 ομάδων. Οι ομάδες της Κρήτης θα συμπεριληφθούν σε έναν όμιλο με άλλα νησιά. Αυτό σημαίνει πως από 160 ομάδες στη Δ Εθνική που υπάρχουν τώρα, θα πέσουν στις 96 ομάδες. Στη Football League 2 θα υπάρχει ένας όμιλος, με τον αριθμό ομάδων να μην είναι ακόμη γνωστός.
Συνεπώς, στο τέλος του επόμενου πρωταθλήματος, οι πρωταθλητές της Δ Εθνικής δεν θα ανέβουν απευθείας, αλλά θα γίνουν αγώνες μπαράζ. Παράλληλα, από κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν οκτώ ή εννέα ομάδες, για να προκύψουν οι έξι όμιλοι με 16 ομάδες έκαστος την περίοδο 2012-13. Και όπως είναι αναμενόμενο, θα γίνουν αγώνες μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών των ενώσεων ανά περιφέρεια, προκειμένου να ανέβει ο απαραίτητος αριθμός ομάδων στη Δʼ Εθνική.
Αν και υπήρχαν σκέψεις για οριστική κατάργηση της Δ Εθνικής και ενοποίησής της με τη Football League 2, αποφασίστηκε να γίνουν οι αλλαγές πιο σταδιακά, με την κλιμακωτή μείωση των ομάδων την επόμενη διετία. Στο αρχικό σχέδιο διαφωνούσαν πολλοί πρόεδροι Ενώσεων, καθώς δεν θα είχαν εκπροσώπηση σε καμία κατηγορία.
Αυτή θα είναι λοιπόν η πρόταση του ΔΣ της ΕΠΟ που θα τεθεί προς ψήφιση στην ετήσια γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας στις 3 Ιουνίου και αναμένεται να εγκριθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes